Karácsonyi hangverseny

 

   Énekkarunk december 16-án délután tartotta idei karácsony előtti koncertjét „Adventi énekek” címmel a Nádor Teremben, szép számú közönség előtt.

   Kórustagjaink közül ketten mint tanárok is bemutatkoztak; Bangó Viktória és Sass Boldizsár saját iskolai kórusukat is elhozták. Az Újbudai Gárdonyi Géza Általános Iskola nagy létszámú kórusa lelkes átéléssel, fegyelmezetten, szép és erőteljes hangzással énekelte műsorszámait, a Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnázium énekegyüttese bravúros műveket adott elő. A Budapesti Vándor Kórus előadásában is egyrészt a karácsony várását megszólaltató alkotások hangzottak el, másrészt Kodály Zoltánra emlékeztünk születésének 135. évfordulóján. A zárószámot együtt énekeltük; pánsípon közreműködött Mihály Gyula, zongorán kísért Hajnal Éva, basszus, ill. szoprán szólamunk idén érkezett új tagjai. Orgonán Endreffy Attila kísért bennünket.

   A Budapesti Vándor Kórust ezúttal is Németh Zsuzsanna vezette, zenetörténeti kitekintést most is a műsort vezető Tóth Anna mellékelt a szerzőkről és a sorra kerülő művekről.