Coro concertante

A Budapesti Vándor Kórus április 22-én, vasárnap délután rendezte soron következő hangversenyét a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium dísztermében.
Rangos vendégegyüttesként a Semmelweis Kamarazenekar is fellépett. A művészeti vezető, Tardy László távollétében a koncertmester zenei életünk egyik kiválósága, Rolla János volt. Tóth Anna zenetörténész konferált, aki mindkét művészeti együttesnek tagja.
A műsor keretét a kamarazenekar adta meg Vivaldi két művével: első számként a G-dúr sinfonia c. alkotást szólaltatták meg, csúcspontként pedig az A-moll concerto két hegedűre c. közismert remeket. A két zenekari produkció között kórusunk adott elő sokszólamú a capella darabokat, a terem akusztikai lehetőségeit érvényesítve. Az első két műben (Mendelssohn: Am Neujahrstage és Denn er hat seinen Engel) a férfikar az erkélyről énekelt, majd a színpadon a női szólamok mellé állva (Bruckner: Ave Maria). A kétkórusos darabban (Pachelbel: Singet dem Herrn ein neues Lied) az énekkar szimmetrikusan helyezkedett el. Elhangzott még normál felállásban S. Wesleytől az O sing unto mie Roundelaie és Brahms műve, a Letztes Glück.
A befejező közös műsorszám J. S. Bach 147-es kantátájának záró kórusa volt, a Jesus bleibet meine Freude, karnagyunk, Németh Zsuzsanna vezénylésével.