Hangversenyünk

Június 16-án, szombaton délután tartottuk az évadban utolsó bérletes hangversenyünket a díszes Nádor teremben. A rendezvénynek az adott különös rangot, hogy mintegy három hét múlva Izraelbe utazik a kórus. A mostani műsorszámokat is a külföldi hangversenyeinkre készülve válogattuk össze.
A magyar népdalok világából Bárdos Lajos két feldolgozását, a Széles a Duna és a Szól a doromb című összeállítást hallhatta most a közönség, és hallhatják majd Izraelben is. A folytatásban a magyar kórusirodalom közelmúltjának és jelenének kiemelkedő képviselői szólaltak meg: Tillai Aurél (Lauda Sion) Kodály Zoltán (Adventi ének, ill. Sík Sándor Te deuma), valamint Balázs Árpád (O Maria), Csemiczky Miklós (Pater noster) és Sári József (Alleluia). Lezárásul egy izraeli szerző, Gil Aldema könnyed, játékos dalát énekeltük (Ashira lididai). Kórustársunk, Endreffy Attila a műsor közepén orgonán játszott, Pikéthy Tibor G-dúr toccata című alkotását adta elő. A műsorvezető most is Tóth Anna volt, a kórust most is Németh Zsuzsanna vezette.
A közönség soraiban számos régi ismerősünket láttuk viszont, köztük a Budapesti Vándor Kórus több egykori, már nem aktív tagját is. És most köszöntünk el Christiane Müllertől, aki másfél éven át énekelt velünk, de most visszatér Ausztriába.