Ceglédberceli kirándulás

Január 19-én a kórus Ceglédbercelre volt hivatalos, ahol az impozáns küllemű művelődési központban énekelt. A koncerttel nemes missziót igyekezett teljesíteni a szervező-ötletgazda Sassné dr. Berényi Eszter, a Vándor Sándor–Révész László Emléke Alapítvány elnöke, aki egyébként ceglédberceli lakos.
A település egyike azoknak a német nemzetiségi községeknek, ahol különös gonddal ápolják a helyi hagyományokat, legyen szó német vagy magyar eredetű kultúráról. A műsor első része a német nemzetiségi hagyományok előtt tisztelgett, amikor a helyi és környéki művészeti neveléssel foglalkozó intézmények növendékei léptek fel. Magától értődően a fúvósok dominálták a terepet, hiszen e zenének jellegzetes együtteseit különböző fúvós hangszerek alkotják. Üde színfolt volt a ceglédberceli óvodások Schmetterling Tánccsoportja, amelyben az eredetit pontosan rekonstruáló népviseletben, igazi sváb zenére lépdeltek a kicsik.
A délutáni eseményt a Budapesti Vándor Kórus blokkja zárta, amelyben első sorban magyar népdalfeldolgozások szólaltak meg. Elsőként Gárdonyi Zsolt Erdő, erdő című, a külföldön élő magyar komponista honvágyát is tolmácsoló darabja, majd Bárdos Lajos két népdalszvitje, a Széles a Duna és a Szól a doromb. A záró műsorszám Karai József Vidám nótája, a cigány népdalokat virtuózan adaptáló műve volt.